Fisa tehnica Durofloor coat

Fisa tehnica Durofloor coat
Vopsea epoxidica pentru beton, bicomponenta.
DESCRIERE:
DUROFLOOR COAT este un produs bicomponent, pe baza de rasina epoxidica, pigmenti si aditivi specifici, ideala pentru acoperirea pardoselilor. Produsul se caracterizeaza prin aderenta deosebita la suport, rezistenta mare la intemperii, medii puternic agresive chimic, rezistenta la acizi, uleiuri, produse petroliere, variatii mari de temperatura, trafic intens, socuri mecanice, frecare, uzura, etc. Produsul se utilizeaza ca strat final in sisteme de protectie si decorare a suprafetelor din beton, mozaic, sape, placi aglomerate, destinate exploatarii in medii agresive (factori chimici, umiditate mare, uleiuri, trafic, etc.). Ideal pentru depozitele de chimicale, rafinarii de petrol, spalatorii, piscine, depozite, garaje, etc. Produsul poate fi fabricat intr-o varietate mare de culori conform cartelei de culori RAL. Produsul se caracterizeaza prin: aderenta mare la diferite suprafetesuport, intretinere foarte usoara, putere de acoperire foarte buna, duritate mare, durabilitate, rezistenta mare la coroziune, rezistenta excelenta la uzura, grad de luciu superior, rezistenta mare la factori chimici, medii alcaline sau acide. COV max. 500 g/l.
INSTRUCTIUNI DE APLICARE: Este obligatorie respectarea stricta a tuturor indicatiilor, precautiilor sau limitarilor, de mai jos, in vederea obtinerii unor performante maxime ale produsului.
 Mod de aplicare:
Pregatirea suprafetei-suport:
Aplicarea produsului pe suprafata se face numai dupa pregatirea corespunzatoare a acesteia, deoarece aceasta etapa are o influenta hotaratoare asupra calitatii acoperirii si durabilitatii ei. Betonul nou (inclusiv reparatii) are nevoie de 28 zile pentru intarire si uscare inaintea aplicarii; se remediaza fisurile si alte imperfectiuni inainte de aplicarea produsului; vopselele vechi, neaderente se indeparteaza in totalitate prin razuire, sablare, slefuire sau chimic; nu se admit urme de alte vopsele. Suprafetele ce urmeaza a se acoperi se curata de impuritati si/sau grasimi, se slefuiesc cu discuri diamantate (sau se sableaza), praful rezultat indepartandu-se cu ajutorul periilor (par moale) sau prin suflare cu aer comprimat; La finalul pregatirii, suprafetele trebuie sa fie netede, plane, uscate, rezistente.
Temperatura optima de aplicare a produsului: 15 si 30gradeC. Temperatura produsului: 15 si 30gradeC. Temperatura suportului: 15 si 40gradeC. Umiditatea relativa a mediului max. 65%. Umiditatea suportului max. 6%. Temperatura suportului va fi cu cel putin 30gradeC peste temperatura punctului de roua pentru a evita condensarea umiditatii pe suport, factor ce poate determina scaderea aderentei, a luciului sau basicari. Produsul nu se vor aplica pe timp de ceata, ploaie, ninsoare, sau cand exista pelicula de apa sau gheata pe suprafatasuport. Se va evita de asemeni aplicarea produselor in conditii de vant puternic sau in prezenta unei mari cantitati de praf in atmosfera. Spalarea sculelor se face imediat dupa incetarea lucrului, cu DILKUACHROM T, urmata de stergere cu o panza din bumbac sau in.
APLICAREA:
Se executa operatiile premergatoare, descrise mai sus, se aplica DUROFLOOR PRIMER. Aplicarea DUROFLOOR PRIMER are rolul de a asigura impregnarea suprafetei, in vederea stabilizarii suportului, si umplerea porilor prezenti in beton, pentru evitarea aparitiei de cratere, zone mate, pori, intepaturi, sau fenomene de cretare. Aplicarea se va face prin roluire, pensulare sau prin pulverizare. Produsul fiind bicomponent, se amesteca cele 2 componente A si B astfel: A = 4 + B = 1. Amestecarea se va face cu turbina de amestecare, la viteza mica de rotatie, pentru evitarea incalzirii produsului, timp de max. 2 minute. Amestecul obtinut are o durata de utilizare de aproximativ 6 ore. Produsul se dilueaza cu DILUACHROM T. Se recomanda aplicarea a doua straturi, pentru obtinerea unei grosimi a peliculei uscate de 120 - 200 µm, dupa ce in prealabil a fost aplicat DUROFLOOR PRIMER. Aplicarea vopselei se va face dupa min. 8 ore si max. 7 zile de la aplicarea DUROFLOOR PRIMER. Revopsirea se va face dupa min. 6 ore si max. 24 ore la temperatura de 23°C (stratul anterior va fi uscat suficient sa nu lase amprenta). Uscare finala: max. 7 zile. Nu este recomandata aplicarea produsului sub pragul de +13gradeC, intrucat timpul de uscare se poate prelungi necontrolat.
CONSUM SPECIFIC: Suprafata care se acopera este de 5-6 mp/kg /strat, in conditii optime de aplicare. Acest consum poate fi influentat de imperfectiunile suportului si de metoda de aplicare. Pierderile din cursul pregatirii si aplicarii trebuiesc luate separat in calcul.
TERMEN DE VALABILITATE: 12 luni de la data fabricației înscrisă pe ambalaj în condițiile respectării prevederilor de depozitare. A se depozita in spatii ferite de foc, inghet si de actiunea directa a razelor solare. Produs realizat în sistem de management integrat al calitate - mediu - sănătate şi securitate operaţională în conformitate cu ISO 9001 / 2018, 14001 / 2018 şi OHSAS 18001 / 2018. Fraze de pericol si precautii: H315 - Provoacă iritarea pielii. H317 - Poate provoca o reacţie alergică a pielii. H373 - Poate provoca leziuni ale organelor în caz de expunere prelungită sau repetată. H361d - Susceptibil de a dăuna fătului. H412 - Nociv pentru viaţa acvatică, cu efecte pe termen lung. H304 - Poate fi mortal în caz de înghiţire şi de pătrundere în căile respiratorii. H225 - Lichid şi vapori foarte inflamabili. H319 - Provoacă o iritare gravă a ochilor. P101 Dacă este necesară consultarea medicului, ţineţi la îndemână recipientul sau eticheta produsului. P102 A nu se lăsa la îndemâna copiilor. P210 A se păstra departe de surse de căldură, suprafeţe fierbinţi, scântei, flăcări şi alte surse de aprindere. Fumatul interzis. P264 Spălaţi-vă bine după utilizare. P280 Purtaţi mănuşi de protecţie/îmbrăcăminte de protecţie/echipament de protecţie a ochilor/ echipament de protecţie a feţei. P305+P351+P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: Clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi. P370+P378 în caz de incendiu: A se utiliza stingătorul cu praf ABC pentru a stinge. P501 Aruncați conținutul/recipientul în conformitate cu sistemul de colectare selectivă aplicat în municipiul dvs. Substanţe care contribuie la clasificare: Epichlorohydrin/Bisphenol-A epoxy resin (700 < MW < 1100); Phenol, methylstyrenated; Toluen; Etilbenzen
AMBALARE:  4 kg ( 3,2kg baza + 0,8kg intaritor) 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!